Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

E-bike accu reviseren

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 26 maart 2023

Ik heb in 2010 een Bikkel Ibee3 gekocht. De fiets rijd nog goed. Ik heb in 2012 en 2018 een nieuwe originele accu gekocht. Ik lees nu op de ANWB  site dat je ook accu's kunt reviseren. Ik heb hier een paar vragen over: Zijn er bedrijven waar je garantie krijgt op de accu revisie? Gaan gereviseede accu's net zo lang mee als originele accu's? Welk bedrijf in de buurt van Dordrecht kunt aanbevelen?

Antwoord van Wouter

Antwoord van Wouter

ANWB Expert

U vraagt of het mogelijk is de accu van uw Bikkel Ibee3 te reviseren.

Hieronder licht ik mijn antwoorden op uw vragen toe:

 1. Zijn er bedrijven waar je garantie krijgt op de accu revisie?
  Ja, u kunt bijvoorbeeld terecht bij Heskon.nl | revisie | bikkel-bikes. Neemt u van te voren contact op? Want dan kan Heskon bepalen of uw accu in aanmerking komt voor revisie.
  De garantiebepalingen vind u hier Heskon.nl | retourneren-garantie
 2. Gaan gereviseerde accu's net zo lang mee als originele accu's?
  Bij revisie van een e-bike accu pakket worden de behuizing en de computer elektronica hergebruikt. De accucellen worden vervangen voor nieuwe exemplaren waardoor u de accu weer meerdere jaren kunt gebruiken.
 3. Welk bedrijf in de buurt van Dordrecht kunt aanbevelen?
  Zelfde antwoord als bij punt 1.


Conclusie: Nieuw versus revisie?
De verschillen tussen een nieuwe- en een revisie accu zitten hem in de beschikbaarheid en de kosten daarvoor. Accu’s die niet meer nieuw leverbaar zijn worden vaak gereviseerd. Hierdoor kan de fiets nog enkele jaren door. Ook zijn de kosten voor revisie beduidend lager en dat kan bij een fiets op leeftijd de doorslag geven om voor revisie te gaan.