Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Blijven doorrijden of nieuw kopen

Vraag gesteld door O. Mulder-Kwant op 12 april 2021

Ik heb een elektrische fiets Batavus-Allegro E-Go gekocht op 11-04-2014. Nu is mijn accu helemaal op. Mijn vraag is of de fiets het wel waard is om een nieuwe accu te kopen. Ik weet nl niet hoelang een elektrische fiets meegaat. Heeft elk jaar wel een beurt gehad en ik ben er zuinig op geweest. Wel veel mee gefietst natuurlijk.

Antwoord van Hans

Antwoord van Hans

ANWB Expert

U vraagt zich af wat verstandig is: blijven doorrijden op een Batavus e-bike van ruim 6 jaar oud of een nieuw exemplaar kopen.

Op zich kunt u natuurlijk door blijven rijden op uw Batavus Allegro E-Go e-bike, echter dit is sterk afhankelijk van het aantal gereden kilometers. Heeft u meer dan 5000 kilometer afgelegd, dan moet u de komende jaren wel rekening houden met extra kosten aan banden, remmen, kabels en wellicht andere onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn. 

Bovendien is het de vraag hoelang de motor goed blijft functioneren en geeft u nu al aan dat de accu geen actieradius meer heeft. Een nieuwe accu kost al gauw € 500,- en een stevige onderhoudsbeurt met vervanging van onderdelen loopt ook al gauw in de papieren. Voor uw huidige fiets kunt u nu nog een goede inruilprijs krijgen. Alles overziend ben ik van mening, dat het verstandig is om een nieuwe e-bike aan te schaffen.