Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vastzetten van de wielen met bandjes op een ANWB fietsendrager

Vraag gesteld door M.W. Agterberg op 25 juni 2019

Of de fietsengoot gewisseld kan worden is voor mij een vraag en op welke wijze dan?

Het gaat hier om de Touring Flex II fietsendrager van de ANWB.

De eerst geplaatste fiets op de drager worden de wielen vastgeklemd met een bandje van achter tussen de spaken door naar voren. De tweede fiets loopt het bandje van voren naar achteren. Je moet dus achter het wiel het bandje door de klem heen halen. Dat betekent veel gefriemel om het bandje door de klem te krijgen. Bij alle fietsendragers die ik heb gezien loopt het bandje van achter tussen de spaken naar voren .

Is dat te verhelpen? Het bandje en klem zitten vast aan de het verstelbare fietsblokje in de goot.
Zijn deze fietsblokjes te verwisselen, zodat overal het bandje van achter door de spaken voor in het klemmetje kan worden vastgezet?

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

Bij de Touring Flex II fietsendrager zitten de bandjes inderdaad andersom, dat is niet zonder reden.

Er is vrijwel geen ruimte tussen de bandjes en de achterlicht units.
Het zou in sommige posities zelfs voor kunnen komen dat het uiteinde van het bandje niet aangetrokken kan worden omdat het achterlicht in de weg zit.

Technisch gezien zou u de fietsblokjes om kunnen wisselen, maar dan moet u wel de eindstoppen aan de binnenzijde van de goot demonteren om de blokjes eruit te kunnen schuiven.

De Touring Flex II fietsendrager is een compacte fietsendrager en zoals ik het gezien heb zitten de bandjes nu toch op de meest logische manier gemonteerd.