Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Roest op nieuwe fiets

Vraag gesteld door op 26 februari 2020

Wij hebben eind augustus een nieuwe fiets gekocht voor onze zoon, hij gebruikt hem eigenlijk alleen naar het voetballen (3x per week), de rest staat hij binnen in onze schuur. Nu ontstaan er op diverse plekken al roestplekken, vooral op de bouten, moeren en bagagedrager. Mag dat zo snel? Wat zou de verkoper hieraan kunnen/moeten doen?

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft een fiets voor uw zoon gekocht en die vertoont ernstige roestvorming op diverse plekken. Niet alleen vertoont het frame op de lasnaden roestvorming, maar ook sommige delen van montagemateriaal zijn niet roestbestendig. Tevens is er al roest te zien op de voorvork.

Roestvorming in deze mate is zeker niet normaal en hoeft u niet verwachten bij een fiets, die u afgelopen augustus gekocht heeft. De fiets wordt normaal gebruikt en staat ook tevens grotendeels binnen gestald.

Ons advies is dan ook om terug te gaan naar de verkoper en hem te vragen dit kostenloos te herstellen. Misschien is het hanidig om door te lezen wat u kunt doen als u klachten heeft na aankoop van een product.