Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kapotte e-bike accu's na regen

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 24 juli 2019

1) Hoe kan het dat in korte tijd(24 uur) beide accu's van twee identieke E-bikes defect zijn na een nachtelijke regenbui op een camping aan de Moezel?
2)De beide accu's zaten in de houder van de betreffende E-bike, mede om ze ergens op te bergen. De computers zaten er niet op.
3)In de diverse bedieningsinstructies van de Producent staat niets over blootstelling aan regen. Alleen NIET onderdompelen in water en afvegen met een vochtige doek.
4) De dealer heeft geen enkele waarschuwing gegeven over het gebruik bij regen.
5)De beide E-bikes zijn 3 jaar oud en hebben minder dan 3000 km gelopen.
6) Naast de accu's zijn ook een computer en een bediening kapot.
7) De totale reparatiekosten zijn € 1379,95.
8) Als U meer gegevens nodig hebt over merk en type mag dat vooralsnog niet gepubliceerd worden.
9) Ik ga de producent aanspreken op de NON-CONFORMITEIT van deze gebeurtenissen.
10) Wat is uw mening en hebt u nog tips?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

Uw e-bikes, waarvan de accu’s na een regenbui defect zijn gegaan. Over hoe om te gaan met de accu's in een regenbui bent u niet geïnformeerd door de verkoper of de producent. U wilt de producent aanspreken op non-conformiteit en vraagt onze mening daarover. .
 
U moet de verkoper aanspreken op non-conformiteit en niet de producent. De verkoper is degene waar u de e-bikes heeft gekocht.
 
U moet aantonen dat de accu’s en de computer niet voldoen aan de verwachtingen die u op grond van de koopovereenkomst mocht hebben. Welke verwachtingen u mocht hebben, is mede afhankelijk van de informatie die u over het product hebt gekregen van de verkoper en de producent.
 
U moet aantonen dat u de accu’s en de computer juist gebruikt hebt en volgens de voorschriften daarmee bent omgegaan. Het is algemeen bekend dat accu’s van e-bikes slecht tegen verschillende weersinvloeden kunnen, zoals regen of kou. Als u slaagt in dit bewijs, dan kunt u van de verkoper vervanging van de accu’s eisen.

Meer informatie over klachten na aankoop kunt u lezen op onze website.