Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsendrager voor de Kia Picanto

Vraag gesteld door M.J. Vosselman op 23 april 2020

Welke fietsendrager is geschikt voor 2 ebikes voor de Kia Picanto met 75 kg kogeldruk? Klopt het dat dit de Kia moet zijn vanaf bouwjaar 2015?

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

De meeste Kia Picanto's van de huidige generatie zijn niet geschikt voor het trekken van een aanhanger. De oudere Picanto's die wel een aanhanger mogen trekken, hebben een maximale kogeldruk van 28 kilo. Dat volstaat niet voor een fietsendrager met 2 ebike's

Voor de huidige generatie Picanto is er een oplossing om een zogenaamde RMC trekhaak te monteren, die heeft dan een kogeldruk van 75 kg en kan en mag alleen gebruikt worden voor de montage van een fietsendrager. Op de kogel van de trekhaak zijn soms uitsteeksels aangebracht om te voorkomen dat een aanhanger gebruikt kan worden. U moet dus kiezen voor een fiesendrager die dus voorzien is van een RMC connnector.

Zitten er geen uitsteeksel op de kogel, dan kan in principe elke fietsendrager gemonteerd worden, maar dat zal meestal niet het geval zijn.

Let u er wel op dat de dealer u kan adviseren om hulpveren te monteren. Bij een dergelijk lichte auto kan het zijn dat de achtervering niet berekend is op 75 kg op de auto. Hulpveren voorkomen dan dat de auto met 2 fietsen achterop te ver inzakt.

Hier kunt u zien welke Picanto's geschikt zijn voor de montage van een dergelijk systeem.