Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsendrager Saris grande Campioni

Vraag gesteld door A.C. de Leeuw op 29 juni 2019

Sinds kort heb ik een aanhangwagen gekocht (Saris grande campioni). Wij gaan dit jaar hiermee in Nederland op vakantie. Het doel is om ook nog drie fietsen meenemen. De vraag is hoe we dit het handigst kan. Mijn veronderstelling is dat deze het beste bovenop de aanhanger kunnen of tussen de auto en de aanhangwagen (middels montage van een extra kogel). Ik ben namelijk ook in het bezit van een thule easyfold 926 die ik normaliter gebruik voor het vervoer van de fietsen. Deze zou ik het liefst willen gebruiken, alleen waar ik kan wat monteren en natuurlijk mag dat en zou de ANWB dit aanbevelen. Welke mogelijkheden zijn er voor het vervoer van de fietsen op de aanhangwagen? Ik heb op internet wel losse rails gezien, maar weet niet zeker welke ik het beste kan gebruiken

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U wil graag fietsen vervoeren op uw Saris Grande Campioni en u vraagt op welke manier dat het beste kan.

Tussen de auto en de aanhanger middels een kogel is niet de meest ideale plek omdat u dan de kogeldruk gaat verhogen.

Uw aanhanger zou volgens de fabrikant geschikt moeten zijn om de fietsen op het deksel van de aanhanger te kunnen vervoeren.

Zie deze folder van Saris

Ik denk dat u er verstandig aan doet om direct via Saris of via een dealer van Saris te kijken of zij beschikken over de juiste accessoires om de fietsen op de daarvoor bestemde plek te kunnen bevestigen.