Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsdrager camper 50 kg

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 20 augustus 2019

Kunnen twee e-bikes van 25 op deze fietsendrager. Zit er een marge in of is een fietsdrager van 60 kg geschikter. Hij zal op dezelfde manier bevestigd zijn lijkt mij.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft een vraag over het meenemen van 2 e-bikes met een camper. Als de fietsendrager 50 kilo mag dragen en u gaat niet over dat gewicht heen zou dat voor de drager geen probleem moeten zijn. U geeft niet aan wat voor fietsendrager u heeft, of wil gaan aanschaffen.

Indien het om een fietsendrager gaat die op de achterwand van de camper bevestigd (en niet bijvoorbeeld op een trekhaak) dan kan een gewicht van 50kg + het gewicht van de drager toch een enorme belasting voor de achterwand opleveren.  Niet zelden zien we hier problemen met scheurvorming of het losraken van (delen) van de achterwand. Ook het risico op lekkages is bij een dergelijke drager veel groter.

Daarnaast kan het gewicht aan de achterzijde van vaak toch al zwaar beladen campers een probleem met de stabiliteit. Zeker indien u ebikes mee wil nemen en nog geen rek heeft aangeschaft dan is het misschien niet onverstandig om te kijken welke andere mogelijkheden u nog meer heeft.
Eigenlijk is bevesting aan de achterwand de minst geschikte plek, zeker met 2 zware e-bikes.