Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ebike

Vraag gesteld door A.G. Wubbolts op 29 mei 2020

Ik kan moeilijk een keuze maken bij het kopen van een ebike. Na veel wikken en wegen en diverse proefritten ben ik uitgekomen op een gazelle ultimate c8 plus hmb connect of de fleyer gotour 65.00.

Wij maken vaak toertochtjes in Drente en nemen de fiets ook op vakantie mee in Limburg dus geen extreme heuvels. Dat de fleyer duurder is, telt in de keuze niet mee. Wij zijn 75 jaar. Hopelijk kunt u mij wat advies geven.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U bent op zoek naar een ebike en na diverse proefritten zijn er voor u nog 2 kanshebbers over.

Vooropgesteld zult u zowel met de Flyer als met de Gazelle fietsen van een hoog kwaliteitsniveau kopen. Beide zijn fietsen uit het hogere segment, met een prima afwerking en goede materialen.

Beide maken gebruik van een Bosch middenmotor. Wel is de Flyer voorzien van een krachtiger motor en iets grotere accu (Bosch Performance line). Ondanks de grotere accu geeft dit echter geen grotere actieradius. Wel kan door de krachtiger motor, de Flyer wat onrustiger en minder natuurlijk aanvoelen.

Beide fietsen zijn van zichzelf al redelijk zwaar, waarbij de Flyer een klein beetje zwaarder is dan de Gazelle, het verschil is echter niet zo groot.

Verder zit er nog een verschil in de voorvering. De Flyer heeft vering in de voorvork, de Gazelle heeft de vering in het balhoofd zitten. Bij de Gazelle hebben we geconstateerd dat deze fiets soms wat stroperig aan kan voelen.

Mocht u tijdens de proefrit de iets minder krachtige Gazelle als krachtig genoeg ervaren hebben, dan neig ik ernaar om voor die fiets te kiezen. We vonden het prijskaartje al stevig genoeg, maar de afwerking en gebruikte materialen zijn echt dik in orde.

Valt u juist voor de krachtiger motor van de Flyer en wilt u toch echt de heuvels van Limburg moeiteloos bedwingen, dan alleen is de extra investering van 500 euro gerechtvaardigd.