Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

E-bikes merk Bikkel

Vraag gesteld door op 25 juli 2020

Ik ben mij aan het oriënteren op de aankoop van een e-bike. Nu is mijn mobiele fietsenmaker ook dealer van e-bike merk Bikkel. Helaas vind ik geen vrij recente testen of gebruikerservaringen van dit merk op internet. Ik ben benieuwd naar de kwaliteit van de fietsen èn naar de kwaliteit van de service na aankoop. Kunt u mij meer vertellen over het merk Bikkel?

Ik heb nog geen specifieke type fiets op het oog. Kunt u mij hierin adviseren? Andere merken mogen eventueel ook, maar dan graag met service aan huis. Ik weet ondertussen wel dat ik er verstandig aan doe om een middenmoter aan te schaffen, aangezien ik in Zuid-Limburg woon. Ook moet er een kind achterop kunnen. Totaalgewicht van kind en mij is rond de 110 kg, kind is nu rond de 20 kg. 1 been kan beduidend meer kracht zetten als het andere. Ook heb ik snel ondersteuning nodig bij het opstappen, omdat ik niet goed kan afzetten om op snelheid te komen.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U overweegt een e-bike en uw mobiele fietsenmaker is dealer van het merk Bikkel.

U bent benieuwd naar de kwaliteit en wil meer weten over de service.

Bikkel is een Nederlands bedrijf wat gevestigd is in het Noord-Limburgse Nederweert. Ze bestaan sinds 1995 en de fietsen worden ook echt in Nederland geassembleerd. De versies met middenmotor maken gebruik van een motor van het merk DAPU. Deze motor staat bekend als een erg stille en krachtige motor. De accu's die gebruikt worden zijn meestal van Veldia, een oer-hollands fabrikaat met 5 jaar garantie.

Misschien is het een idee om eens door onze fietsvergelijker te bladeren. Hier ziet u dan een korte impressie over de fietsen en de diverse modellen. Zo kunt u van elke fiets zien wat de eigenschappen zijn en waar de sterke punten liggen. De keuze zal vooral afhangen van het gebruik.

Het is inderdaad verstandig om voor een middenmotor te kiezen als u in Zuid-Limburg woont. Daarmee kunt u over het algemeen beter vooruit in heuvelachtig gebied. Het is niet voor niets dat we hier regelmatig verschillende fietsen testen. Helaas heeft tot op heden hier nog geen Bikkel aan meegedaan, dus een resultaat uit een vergelijkende test hebben we nog niet.

Toch kunnen we in onze fietsvergelijker wel een goede impressie geven over deze fietsen, en voor Bikkel ziet dat er positief uit.

Het paradepaardje de "Bikkel Tuba" heeft de accu in het frame, dit resulteert in een fijne fiets met een stijf frame. Met een kind achterop de drager is dit misschien wel de beste keuze.