Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Accu verwijderen dan komt bij regen goot vol met water

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 26 augustus 2019

In de fietstest in de kampioen van mei 2019 komt de kalkhof image 5.b move als een van de beste fietsen uit de test. Echter als ik de fiets mijn fietsdrager doe en de accu er uit haal ontstaat er een goot die bij regen vol komt te staan met water. De contactpunten worden vochtig, het water blijft staan. Er is geen afdekplaat voor de fiets. Kan het gevaar. Hoe los ik het op. Vlgs. de leverancier is er geen afdekplaat. ik kan de fiets niet met accu erin vervoeren. Weet u een oplossing? Hebben alle accu  buisframe fietsen dit probleem. 

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

U wilt uw Kalkhoff fiets vervoeren op een fietsdrager met verwijderde accu. Nu komt er water in de framebuis op de plaats van de elektrische aansluiting.

Bij veel merken fietsen met een geïntegreerde accu in de onderbuis ontstaat er inderdaad een open ruimte waar water in kan komen als de accu er uitgenomen is en als de fiets in de regen staat.

De fietsen zijn natuurlijk niet ontworpen om op een fietsdrager te staan, zonder accu en in weer en wind. Het heeft ook niets met het eindoordeel in een test te maken. Dit is voor ons geen punt van onderzoek. De fabrikant valt evenmin iets te verwijten.

De elektrische contacten moeten droog blijven. In deze situatie moet u zelf iets bedenken om de ruimte afdekken met plastic of iets dergelijks om inwatering te voorkomen.