Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

waar kan ik een fietsenexpert vinden?

Vraag gesteld door Alabbe op 19 mei 2016

Beste medewerker,

Er is een elektrische fiets geleverd die volgens mij niet aan de overeenkomst voldoet. De fietsenverkoper zegt dat de fiets wel voldoet. Nu wil ik graag de fiets laten keuren door een (onafhankelijke) expert/deskundige, zodat vast staat of de fiets wel of niet voldoet. Als de expert vindt dat de fiets niet voldoet, dan wil ik met zijn rapport een procedure opstarten.

Ik hoop dat jullie mij kunnen verwijzen naar een persoon/bedrijf die een dergelijk deskundigenonderzoek kan uitvoeren. Graag in de buurt van Emmen / het noorden of noordoosten van Nederland.

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een elektrische fiets gekocht, welke volgens u niet voldoet aan de overeenkomst en wenst een expert is te schakelen.

Een dergelijke onafhankelijke expert op het gebied van elektrische fietsen in deze omgeving is ons niet bekend. Wellicht kunt u een advies verzoeken van een andere professionele ondernemer die elektrische fietsen verkoopt. Het is wel belangrijk dat u de fiets niet door een andere fietsenwinkel laat repareren, omdat u anders de verkoper niet zomaar meer kan aanspreken op een gebrek.

Mogelijk is de verkoper aangesloten bij de BOVAG. In dat geval zou u het geschil aanhangig kunnen maken bij de Geschillencommissie Tweewielers.  Indien nodig schakelt de Geschillencommissie namelijk een deskundige in.  

Voor meer informatie verwijs ik u nog naar onze website en ons handige stappenplan.