Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trekhaak

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 6 mei 2019

Kan ik een trekhaak plaatsen op de Audi S3 sportback om alleen maar 2 elektrische fietsen te kunnen dragen? Ik ga die niet gebruiken als trekhaak. 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of een trekhaak mogelijk is bij uw Audi S3 voor het plaatsen van een fietsendrager.

Ik weet geen details van uw auto zoals bouwjaar en motoruitvoering. Uw auto mag ongetwijfeld niets trekken volgens de autofabrikant maar hoopt u wel fietsen te kunnen vervoeren. Er zijn meerdere soortgelijke gevallen maar dan kan tóch een haak geplaatst kan worden, maar dan uitsluitend voor het gebruik van een fietsendrager met in veel gevallen een maximale kogeldruk van 60 kg.

Dat zal i.c.m. met twee e-bikes dan toch mogelijk een probleem worden wat gewicht betreft. Maar de belangrijkste vraag is of er wel een trekhaak verkrijgbaar is. Bij bekende trekhaakfabrikanten kom ik bij een willekeurige S3 vooral tegen dat daar géén trekhaak voor beschikbaar is. Maar misschien kunt u met de volledige indentiteit van uw auto via deze website definitief de bevestiging krijgen of er een haak wel beschikbaar is én met vermelding van de maximale kogeldruk.