Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsvakantie

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 25 maart 2019

Wij fietsen begin april vanuit Waalre naar Parijs en willen met het openbaar Vervoer met onze fietsen vanuit Parijs naar Eindhoven reizen.

Ik heb NS international gebeld maar die vertellen mij doodleuk dat dat alleen maar kan als ik via Duitsland reis omdat de Thalys geen fietsen meeneemt.

Welke andere mogelijkheden zijn er?

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

U wilt met de fiets naar Parijs, met de trein. Ik vond de volgende informatie over het meenemen van de fiets in de Thalys.

Fiets mee in Thalys
Fietsen zijn aan boord van Thalys uitsluitend toegestaan als de fiets is verpakt in een fietshoes (135x85x30 cm). U moet daarvoor het voor- en achterwiel demonteren.

Let op!
U moet 30 min. voor vertrek van de trein aanwezig zijn op het perron om voldoende tijd te hebben de fiets te demonteren. Voldoet uw fiets niet aan deze voorwaarden, kan deze helaas niet mee met de trein. Ingeklapte vouwfietsen worden beschouwd als handbagage voor zover ze de afmetingen van een koffer niet overschrijden, namelijk 75x53x30 cm.

Latere toevoeging van ANWB redacteur
“Dit kan prima m.b.v. ‘gewone’ treinen, dus geen Thalys, maar je moet dan wel overstappen in bijvoorbeeld Arras, Lille en/of Antwerpen. Dat is geen straf. De Treinreiswinkel  (treinreiswinkel.nl) zoekt dat keurig voor je uit, indien je ze vertelt op welke dag je wenst te reizen. Het kost je uiteraard wel iets meer tijd dan de Thalys, maar het lukt gemakkelijk binnen een dag..”. 

Ik vond voor u op deze pagina nog meer informatie over het onderwerp. Ik hoop dat u daar iets aan hebt!