Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De acculader van mijn E-bike is kapot. Ik wil een nieuwe acculader kopen via internet. Welk type?

Vraag gesteld door A. Wave op 19 april 2019

Mijn e-bike is een peugeot gekocht bij ANWB (juli2011). Maar zelfs op uw eigen site vindt ik geen referenties voor acculader en/of accu geschikt voor deze e-bike. De kapotte lader is een Phylion Li-ion lader ,model DZLM3710A0,output DC42 OV  2A.
Ik heb een soortgelijke acculader op het internet gevonden bij DirectReplace; de Phylion Acculader E-bike 42V 2A 1-polig. Vraag is deze geschikt voor mijn Peugeot; in de technische info staat de Peugeot fiets helaas niet op de lijst van geschikte apparaten.

Als u deze vraag voor mij positief heeft beantwoord een tweede vraag. Wat is een geschikte accu ter vervanging van mijn huidige, want die begint ook in capaciteit terug te lopen. De fiets is verder prima.

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

U bent op zoek naar een lader en wellicht ook een accu voor uw Peugeot e-bike. 

Het is heel goed mogelijk dat de door u gevonden lader inderdaad de juiste lader is, maar ik kan hierover geen uitsluitsel vinden met het door u opgegeven nummer.  De ANWB fietsaccu keuzehulp geeft op dit moment helaas ook nog geen uitsluitsel over de juiste accu en lader voor uw fiets.

Wellicht brengt de firma Zuidewind u wel wat verder. Zij kunnen op basis van het merk en type fiets de juiste accu en lader erbij zoeken. Vaak hebben zij ook alternatieven voor een accu, die een hogere capaciteit heeft dan het origineel. Ik heb gezien, dat het merk Peugeot bij hen vermeld staat.

Een ander alternatief is wellicht Fietsenaccuwinkel ook hier is het bij hen mogelijk om op allerlei manieren de juiste lader en accu van uw fiets te achterhalen.