Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is "redelijkerwijs de te verwachten levensduur" van een middenmotor van het fabr. Bosch van een E-bike?

Vraag gesteld door E-bike op 28 oktober 2016

Ik heb vier en een half jaar geleden een E-bike van het merk Dutch ID gekocht waaronder een middenmotor van het fabrkaat Bosch was gemonteerd.

De fiets voldoet tot nog toe uitstekend doch vorige week bleek de motor defect te zijn. Hij geeft geen constant konrakt meer met de accu. De leverancier heeft met de firma Bosch gebeld en te horen gekregen dat reparatie niet mogelijk is. 

Ik zou nu van u willen weten wat je redelijkerwijs voor levensduur mag verwachten van een Bosch middenmotor die op een fiets is geleverd van € 2499,-

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

 

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt naar de redelijke verwachting van een motor van een E-bike.

In principe kun je niets zeggen over de levensduur van een e-bike motor. Het is een gesloten systeem waar op zich weinig mee kan gebeuren. Indien genoemd voorval net na de garantietermijn zou plaatsvinden, vind ik een bepaalde coulanceregeling wel op z’n plaats. Na vier en een half jaar is het pech.

 


***

 

 

 

Reactie van variofit:
Begin februari 2014 hebben wij 2 Victoria(Duits merk) fietsen gekocht met een Bosch middenmotor. De fiets met 3900 km op de teller(na 3jaar en 4 maanden) was het opeens uit met de pret. Bij de diagnose-test bleek de accu stuk en dat de motor-software moest worden bijgewerkt.

Met een tijdelijke accu bleek het upgraden van de motor niet mogelijk. Deze opgestuurd naar Bosch en kreeg als coulance gratis een nieuwe motor retour. De accu is nu vervangen door een refurbericed exemplaar.