Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is het verschil en wat raadt U aan?

Vraag gesteld door Wim Geverink op 31 juli 2018

Geachte Dame/ Heer.
Wij zijn zoekende naar nieuwe E-Bikes. Momenteel berijden we sedert 2011 een TREK, waarvan we de accu ronduit "slecht" vinden. We hebben reeds een tweede accu en ik (man) met een gewicht van 120kg en rijdend in de hoogste ondersteuning (vanwege een totale knieoprothese), kan slecht 25 tot 28 km rijden.
We hebben informatie over de Stella Vicenza Superior Nero Steps max. 50Nm 36V Lithium 11.6 Ah en de amslod Wellington 80Nm 43V 600 Wattuur PlatinaXL Accu. Nu hoef ik niet direct een acieradius van 150 km, maar 50 à 60 km is toch wel wenselijk. We willen graag een middenmotor en vragen U welke van de twee U ons aanraadt.
We zien Uw reactie met belangstelling tegemoet.
Groet,
Wim en Liesbeth Geverink

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

U wilt een nieuwe e-bike kopen en daarbij kiezen tussen de Stella Vicenza Superior Nero Steps en de Amslod Wellington MX.

Deze fietsen zijn zo nieuw dat wij ze nog niet gereden hebben. Als ik dan in de technische specificaties kijk voor de belangrijkste verschillen dan heeft de Amslod een krachtiger motor, wat niet direct belangrijk hoeft te zijn, en een accu met hogere capaciteit. Doch van de Stella verwacht ik ook dat hij aan uw wens voor wat betreft de actieradius kan voldoen.

Een wezenlijk verschil tussen de fietsen is echter de aandrijving. Beiden hebben een middenmotor, de Amslod is te verkrijgen met keuze uit 4 verschillende schakelsystemen en de Stella is voorzien van de automatische schakeling van Shimano Steps.

Wat voor u het fijnste is kunt u alleen zelf beslissen door op de verschillende uitvoeringen een goede proefrit te maken.***

Reactie van deleon:

Na een aantal jaren -bij stevig gebruik- moet u zich er niet over verbazen dat een accu "slecht" geworden is. Rijdende met een bepaald lichaamsgewicht en altijd in de hoogste ondersteuning, zal ook niet veel meer opleveren dan de actieradius die u noemt. Vind het nog mooi. Weet ook niet of dat zo verschilt per merk.Met de Stella die u noemt heb ik toevallig proefgereden. Het middenmotor'gebeuren' kon mij niet overtuigen. De versnellingen op 'autostand' vond ik niet prettig.