Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wanneer accu opladen van elektrische fiets 1e paar keer?

Vraag gesteld door Jacques Bosman op 24 september 2016

Ik heb net een Elektrische fiets d.w.z. een bestaande fiets die omgebouwd is naar Elektrisch. Deze heb ik overgenomen, echter de accu was defect wegens het lange stilstaan. Nu heb ik deze accu laten reviseren. Nu is mijn vraag om dat daar verschillende versies van uitleg over bestaat.
Hoe gebruik ik nu de accu? Men zegt de eerste drie keer moet je de accu helemaal leeg rijden voor dat je hem op laad daarna kan je hem opladen ook als is hij pas half leeg. maar de vraag is nu, wat is leeg?
Er zitten bij mij 4 indicatie ledjes voor de accu op, als na verloop van tijd ik gefietst en nog twee ledjes branden, gaat na verloop van tijd één ledje knipperen dan weer twee ledjes branden dan weer naar één knipperend ledje en vervolgens blijft alleen één ledje constant knipperen. Betekent dit dat de accu nu helemaal leeg is en opgeladen kan worden of moet ik doorrijden tot daadwerkelijk helemaal geen ledje meer brandt?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Kunt u voor de volledigheid aangeven wie de fabrikant is van dit ombouwset. Hopelijk komen we daar dan verder mee.***

Reactie van Jacques Bosman:

Geachte heer van de drift
De originele gegevens van de accu zijn: FMH motor, Model UT-BT001-R36095TAT-1
seienummer: ZFBK0078 Rating DC 36V 9,5 AH. Lithium Polymer Accu.
Nadat de accu gereviseerd is zit er nu een stikker op de achterkant geplakt met de volgende gegevens: Panasonic 37 V 13AH LI-ON Pack 40 x NCR18650B NR 74273.
ik hoop u zo van voldoende gegevens te hebben voorzien.
Met vriendelijke groet, Jacques Bosman***

Reactie van Leo Ruijgrok:

U vraagt naar het laad protocol van een nieuwe LI-ION accu.

Het beste kunt u de accu de 1e 3 keer volledig opladen en daarna volledig leeg rijden. Als er nog 1 ledje knippert op uw display kunt u de accu als leeg beschouwen.