Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tweedehands electrische fiets aangeschaft. Binnen drie maanden accu kapot. Kosten 400,--

Vraag gesteld door fietsie op 31 mei 2016

Ik heb op 15-02-2016 voor 425,-- een tweedehands electrische fiets gekocht. Binnen drie maanden is de batterij kapot. Op de bon staat duidelijk, geen garantie, toch gaf de leverancier een andere ( gebruikte) accu. Maar ook deze doet het helaas niet. Is de verkoper verplicht mij nu tegemoet te komen? ( bedrijf gespecialist in 2dehands fietsen en bromfietsen)

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een tweedehands elektrische fiets gekocht voor € 425, na drie maanden werkte de accu niet meer. De verkoper heeft een andere accu gegeven, maar deze werkt ook niet.

Ook als er geen garantie is afgesproken, dan moet de verkoper volgens de wet een product leveren dat voldoet aan de verwachtingen die u ervan op grond van de overeenkomst van mag hebben. Die verwachtingen hangen af van bijvoorbeeld de koopprijs, leeftijd en mededelingen van de verkoper die zijn gedaan. Dit wordt ook wel conformiteit genoemd.

Mijns inziens mag u in ieder geval verwachten dat de accu werkt. Ik raad u aan de verkoper aan te spreken. U kunt ons stappenplan gebruiken.