Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsendrager Travel &Co met lift verbogen, wat te doen ivm garantie

Vraag gesteld door FerGron op 1 april 2018

Vrienden van mij zijn een lange tijd op reis met een Travel&Co fietsendrager met lift op hun camperbus.Nu Krijg ik net van hen een bericht dat de fietsendrager dusdanig verbogen is dat het gevaarlijk is om er mee door te rijden, met risico van afbreken onderweg.
Wat moeten zij doen om aanspraak te kunnen maken op garantie als zij over 2 maanden weer naar huis komen. Het is onmogelijk om de fietsendrager mee te nemen, want er zal om de reis te kunnen vervolgen een nieuwe fietsendrager gekocht moeten worden en dan kan de kapotte niet meer mee, daar is in een camperbus geen ruimte voor.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Tijdens een langdurige vakantie is de fietsendrager van Travel&Co (gekocht bij ANWB) verbogen. U vraagt zich af hoe nu te handelen,daar uw reis nog voortduurt, maar de fietsendrager nu niet meer vertrouwt.

Allereerst dient te worden vastgesteld wat de oorzaak is van de verbuiging. Betreft het hier een eigen gebrek van de fietsendrager of heeft het een andere oorzaak (te zwaar belade3n, aanrijding etc.).

Ondanks dat ik begrip heb voor uw situatie, waarbij u ter plaatse een nieuwe fietsendrager wilt aanschaffen, moet ik u er toch op wijzen, dat het voor een beroep op garantie, het essentieel is dat u naast het aankoopbewijs, tevens de fietsendrager zelf dient te overleggen. Oftewel; voor een beroep op garantie dient u de fietsendrager toch echt mee naar huis te nemen.

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.