Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke merken hebben een fietsendrager met een liftsysteem waarbij 2 fietsen liggend op het dak van de auto worden vervoerd?

Vraag gesteld door j bergmans op 20 oktober 2017

Welke merken hebben een fietsendrager met een liftsysteem waarbij 2 fietsen liggend op het dak van de auto worden vervoerd? Waar zijn die te koop? En heeft de ANWB ze al eens getest, of worden ze binnenkort getest?
Een tijdje terug zag ik een Duitse auto met twee fietsen in een fietsendrager plat liggend op het dak van de auto. Op de parkeerplaats zag ik dat ze het hele rek met fietsen van het dak afschoven waarna het rek in een positie opzij van de auto uitkwam alwaar de fietsen eraf werden gehaald. Simpel en doeltreffend. Je hoeft de fietsen bij dit systeem dus niet meer hoog op en van het dak te tillen. Dit lijkt mij qua belading ook ideaal om je fietsen te vervoeren als je met de caravan op pad bent.

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

De vraag over fietsdragers op het autodak in combinatie met een liftsysteem is al een paar keer aan ons gesteld. Hier vindt u de discussies

Aangezien de vraag zeer gering is en er weinig leveranciers zijn, zijn wij niet van plan om een rij of gebruikstest naar dit soort dragers te verrichten.