Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Scheeftrekken nieuwe Stella Livorno

Vraag gesteld door Dicksolex op 12 oktober 2016

Mijn nieuwe Stella Livorno "kantelt" wanneer het stuur los gelaten wordt. Wanneer ik normaal fiets, moet tegendruk gegeven worden naar rechts. Zeer onplezierig. De lezing van de fabrikant is dat er vet in de voorwiel motor zit, wat weerstand geeft en het is een onderdeel van het inloopproces. Dit inloopproces zou wel 700 km kunnen duren. Ik ben het hier niet mee eens en stelde vervanging voor van het voorwiel om eea uit te sluiten. De sporing is nagezien en goed bevonden (na correctie).
Is dit fenomeen bekend en ook de oplossing?? Overigens bestaat deze klacht niet op de even oude fiets van mijn echtgenote.
Stella zegt "niets meer voor mij te kunnen doen". Dit klinkt tamelijk terminaal.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een klacht over uw Stella Livorno fiets.

De omschreven klacht is bij ons niet bekend en kom ik eerlijk gezegd ook niet tegen in tests en reviews van andere gebruikers. Ook het feit dat de identieke fiets van uw echtgenote dit verschijnsel niet heeft, wekt niet anders de conclusie dan dat er sprake is van een gebrek. Het is dan ook niet heel waarschijnlijk dat hier sprake is van een inloopproces.

Het advies is om bij voorkeur schriftelijk nogmaals aan te dringen om binnen een redelijk termijn dit gebrek opgelost te krijgen. Wanneer desondanks het gebrek nog altijd niet is opgelost, zou u kunnen aansturen op een vervangende, gelijkwaardige fiets die dit probleem niet heeft. Uiteindelijk is er sprake van 5 jaar garantie en mag u ook verwachten dat er spoedig alsnog een oplossing komt.***

Reactie van Dicksolex:

Zojuist heb ik mijn fiets retour gekregen vanuit de Stella fabriek. De klachten zijn totaal verdwenen en het is nu een perfecte fiets. Geen scheeftrekken of bibberen in het stuur en er zit een perfecte loop in. Hiermede ben ik erg blij. Het blijft jammer dat ik mijn argumenten wat krachtiger onder de aandacht moest brengen om tot resultaten te komen, maar eind goed, al goed. De geconstateerde gebreken waren:
voorvork niet geheel recht= vervangen; voorwiel 1 cm uit het midden gespaakt= gecorrigeerd. Het vertrouwen is hersteld, bedankt Stella!