Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Moeilijkheden bij fietsendrager travel en Co.

Vraag gesteld door Fietsendrager op 22 juli 2016

Vorig jaar augustus hebben wij inde winkel in Rotterdam centrum een fietsendrager gekocht na het advies van medewerker van de winkel. Deze heeft hem in de winkel besteld, omdat wij niet in de gelegenheid waren hem te dragen. Begin juni dit jaar hebben wij de fietsendrager in doos naar de garage gebracht voor hem te monteren en op de auto te zetten. In de vakantie merkte wij dat eerst de airco het niet deed en daarna de richtingaanwijzers het niet deden. Wij hebben een Dacia Logan MCV van oktober 2014. Eenmaal thuis bleek in de garage na lang zoeken dat een van de computers kapot was en dat de fietsendrager daarvan de oorzaak was. Garage Van Winden in Berkel en Rodenrijs. Wij mogen de een keer gebruikte fietsendrager niet meer gebruiken, omdat de schade van buiten komt en niet binnen de garantie valt. Aan u de vraag hoe kan het advies niet kloppen bij aankoop, en hoe moeten verder met deze fietsendrager die we niet meer mogen gebruiken. in afwachting van uw antwoord, vriendelijke groet, Ria garos

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Vervelend dat uw auto storingen vertoont na montage van een Travel&Co fietsendrager. Deze fietsendragers zijn universeel en geschikt voor gebruik op een Dacia Logan MCV.
Er zal moeten worden vastgesteld wat de oorzaak precies is van de storing. Mogelijk is dat de fietsendrager, mogelijk is dat de elektra van de trekhaak, al dan niet in combinatie met de elektronica in de auto. Voor wat betreft de fietsendrager kijk ik naar mogelijkheden om deze te onderzoeken. Ik zal per email contact met u opnemen.