Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Heb ik als rechtdoorgaande fietser voorrang op afslaande auto?

Vraag gesteld door keesbybike op 21 december 2017

De beschreven situatie ligt in Maarssen. Aan linkerzijde van de weg ligt een tweerichting-fietspad. Deze weg komt uit op een voorrangskruising. Verkeer op de kruisende weg heeft voorrang. Zowel op de hoofdrijbaan als het fietspad staan haaientanden en een voorrangsbord B1. De vraag is: hebben fietsers op het fietspad die oversteken, voorrang op links afslaande auto's vanaf dezelfde weg? Zelf meen ik: ja, maar heb in soortgelijke situaties discussies gehad. In die gevallen werd ik gewezen op de haaientanden en voorrangsborden. Kan ik uitsluitsel krijgen? (situatie is bv. bij Maarssen: Burg. Waverijneweg, Maarssenseweg, De Heldinnenlaan. Nieuwe situatie).

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Om uw vraag goed te kunnen beantwoorden zou ik willen vragen of u een link kunt sturen van de Google Maps situatie die u bedoeld.


Alvast bedankt daarvoor.***

Reactie van keesbybike:

https://www.google.nl/maps/@52.1221659,5.0207577,18.75z Let op maps toont de oude situatie. Streetview toont de huidige situatie. Ik omschreef de situatie komend als fietser vanaf het fietspad langs de Willem Posthumushaghe, overstekend om mijn weg via het fietspad aan de overzijde rechts te vervolgen. Heb ik voorrang tov de auto's vanuit dezelfde richting over de rijbaan die links af willen slaan?