Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsverzekering E-bike

Vraag gesteld door luky51 op 22 juli 2018

Is het mogelijk als je een fietsverzekering afsluit voor je E-bike, deze per maand of kwartaal te betalen? Ik ben nu via Univé verzekerd, en heb een vraag gesteld over Track & Trace. Ik overweeg over te stappen naar een ANWB fietsverzekering voor mijn E-bike, zodat er ook een Track & Trace kan worden ingebouwd!

Antwoord van Monique

Antwoord van Monique

ANWB Expert

Hieronder de reactie van onze verzekeringsexpert;

Bij de Blijven Fietsen verzekering kunt u per maand of per jaar betalen. Met de E-bike verzekering heeft u een wereldwijde dekking. De Blijven Fietsen verzekering is een verzekering die alleen bij de rijwielhandelaar wordt verkocht. Uitgebreide info kunt u vinden op anwb.nl. U kunt ook bellen met ons ANWB Leden Service Center op 088-2692222 (bij keuzemenu toets 4).

Het track en trace-systeem werkt als volgt: U koopt een fiets bij de rijwielhandelaar, die plaatst de zender. De zender wordt gekoppeld met uw smartphone met de ANWB fietsen App. Staat uw fiets dan niet op de plek waar u hem heeft achtergelaten dan kunt u met één druk op de knop in de fietsen app de fiets als gestolen melden. De ANWB gaat dan op zoek naar de fiets.

Wordt de fiets terug gevonden dan ontvangt u hem in goede staat terug. Wordt de fiets niet binnen 48 uur terug gevonden dan ontvangt men via een rijwielhandel een nieuwe fiets.