Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Sleutel van Kalkhoff e-bike verloren tijdens het fietsen evenals de reservesleutel!!

Vraag gesteld door Zuchten op 3 september 2018

Omdat ik de sleutel en vervolgens ook de reservesleutel van mijn KALKHOFF E-BIKE heb verloten tijdens het fietsen moet volgens de dealer zowel het fietsslot als het slot van de accu worden vervangen ( de fietssleutel is zowel voor het fietsslot als voor de fietsaccu ).
Omdat ik het niet normaal vind dat ik moet opdraaien voor de kosten daarvan wil ik graag weten of ik de dealer of de fabrikant voor de kosten voor het verhelpen van dit "verborgen gebrek? c.q. fabricagefout " aansprakelijk kan stellen.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U bent uw fietssleutel en reservesleutel verloren tijdens het fietsen. Nu moet u kosten betalen voor het fietsslot en het slot van de accu. U bent het hier niet mee eens.

Het is mij niet duidelijk hoe u de sleutel bent verloren. Begrijp ik goed dat dit tiijdens het rijden is gebeurd?

Het uitgangspunt is dat u zult moeten aantonen dat er sprake is van een gebrek in het slot als gevolg waarvan u uw sleutel al rijdend bent verloren. Is er inderdaad sprake van een gebrek aan het slot, dan zou u de verkoper hiervoor aan kunnen spreken.

Is er sprake van een gebrekkig slot, dan kan de verkoper wel aanvoeren dat u dit de eerste keer al had moeten melden. Dan had er op dat moment wellicht iets aan gedaan kunnen worden. Nu is kennelijk ook uw reservesleutel verloren. Als door het eerder melden van dit mogelijke gebrek de extra kosten vermeden hadden kunnen worden zult u deze kosten niet kunnen verhalen.