Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Na motor kapot nu ook water in accu?

Vraag gesteld door Laura13 op 3 oktober 2018

Vorige week de e-bike (Sparta B2 4,5 jaar oud, 9500 km, bosch motor) bij de fietsenmaker gebracht omdat het display een code gaf dat er geen communicatie was met de motor. Na diagnose zei de fietsenmaker dat de motor kapot was. Dus er moet een nieuwe motor op...( a 700 euro) nu belde de fietsenmaker vanmiddag op dat er water in de accu zit, dus er moet ook een nieuwe accu op. Nu was de accu, toen ik de fiets wegbracht nog prima voor mij; nog een actieradius van 50 km. De fiets staat altijd in de schuur, op mijn werk ook in een droge stalling. Ik heb best wel eens een bui op m'n hoofd gehad. Maar dat moet toch kunnen in Nederland? Wat is uw advies?

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

U kreeg een meldcode op de computerdisplay dat er geen communicatie is met de motor en nu zouden zowel motor als accu defect zijn.

Ik kan natuurlijk niet controleren of de motor terecht wordt vervangen, maar het lijkt me wel sterk dat de accu ook ineens tegelijkertijd problemen geeft.

Ikzelf beschik hier over een fiets met Bosch-systeem die al veel meer voor zijn kiezen heeft gehad (nog steeds probleemloos) en ik zie niet hoe er water in het accupakket kan komen. Je weet maar nooit, maar hij zou tegen neerslag bestand moeten zijn.