Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is er een nieuw systeem voor oude elektrische fietsen?

Vraag gesteld door Wilma54 op 2 maart 2017

Ik heb een Sachs Electra 2 fiets en heb al de 2e accu. Nu begint het electrische gedeelte kuren te krijgen terwijl Sachs niet meer bestaat. De fiets is nog in uitstekende staat. Zijn er systemen zoals motors e.d. waardoor je de Sachs kunt vervangen en weer een gloed nieuw electrisch systeem in kunt bouwen? Kan dat ook eens besproken worden in jullie blad? Het is n.l. zonde om de oude fiets weg te doen als deze nog goed is, en nog milieu vriendelijker ook

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

U wilt eventueel uw elektrische fiets ombouwen naar een ander elektrisch systeem omdat de fabrikant van de fiets niet meer bestaat en de accu weer minder wordt.

Technisch is natuurlijk alles mogelijk, maar ik denk dat het een lastige klus zal zijn. Elk systeem is anders en dat moet dan wel goed passen of pas gemaakt worden. Dat geeft veel uitzoekwerk en alles moet omgebouwd worden. Daar zit dan wel een stevig prijskaartje aan. (€ 800- € 900) Adressen zijn op het internet te vinden.

Als het alleen om de accu gaat; die kan meestal wel gereviseerd worden door speciale bedrijven. De ANWB gaat voorlopig hier eerst onderzoek naar doen en zal voor de zomer een lijst opstellen van bedrijven waar e-bike-eigenaren terecht kunnen voor het herstellen van hun accu.