Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe kan ik helpen dat type als bij ons gebroken fietsdrager gebruikt blijft worden?

Vraag gesteld door Toep48 op 2 oktober 2017

Al rijdende brak fietsdrager-armklem af en vielen onze fietsen op rijksweg, voortgesleept aan wielbandjes. Producent reageerde eerst niet en claimde vervolgens dat er terugroep-aktie is geweest wat door dealer wordt ontkent. schade aan fiets....afgesleten handrem, is vergoed maar kapotte fietsdrager a dagwaarde niet...dank voor respons. Toep48

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

cCorrectie > bedoeling van vraag is hoe te VOORKOMEN dat dit type gevaarlijke fietsdrager nog gebruikt wordt door anderen.
Toep48***

Reactie van Marika Oliviera:

Tijdens het rijden is de fietsdrager-armklem afgebroken waardoor uw fietsen op de weg zijn gevallen. De producent heeft de afgesleten handrem vergoed. Echter, de kapotte fietsdrager niet.

Als u een product koopt moet het voldoen aan de verwachtingen die u daarvan mocht hebben. Wat u van een product mag verwachten hangt af van onder andere de prijs, het merk, wat de verkoper u over het product verteld heeft.

Als de fietsendrager binnen de eerste zes maanden na aankoop kapot is gegaan dan geldt de omgekeerde bewijslast. Daar wordt mee bedoeld dat u niet hoeft te bewijzen dat het product buiten uw schuld kapot is gegaan (dat u het product dus normaal hebt gebruikt). De bewijslast ligt bij de verkoper. U hebt recht op een gratis reparatie of vervanging van het product.

Indien het product pas na zes maanden kapot gaat moet u aan kunnen tonen dat u het product normaal gebruikt hebt. Zo moet het product goed bevestigd zijn geweest en de fietsen er correct op gezet zijn. Indien u dat niet kunt bewijzen wordt het lastig om de producent daarop aan te spreken.

Meer informatie over klacht na aankoop vindt u op onze website.