Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tips afrolgeluiden

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 21 mei 2024

Ik ben erg tevreden over mijn Corolla uit 2024 met 14000 op de teller. 18 inch wielen
Enige nadeel vind ik het bandenlawaai op de snelweg .( Ik hoor dat dit bij meer japanners zoals de Civic ook zo is). Moet ik kleinere wielen aanschaffen of zijn er andere ( goedkopere?) oplossingen?

Merk: Toyota
Type: Corolla
Bouwjaar: 2023
Brandstof: Hybride

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U heeft last van afrolgeluiden bij uw Toyota en vraagt wat u kunt doen.

Moderne auto’s worden steeds stiller, met name auto’s voorzien van hybride aandrijving of geheel elektrische auto’s. We zijn gewend dat de verbrandingsmotor bijgeluiden als windgeruis en afrolgeluid van banden altijd overstemde, wanneer deze echter stil is komen deze geluiden naar voren.

Om ook dit soort bijgeluiden buiten de deur te houden is het zaak om de auto zo goed mogelijk te isoleren. Vaak staat daarom bijvoorbeeld gelamineerd glas op de optielijst, dit glas is extra geluidswerend. Dit achteraf aanbrengen is echter kostbaar.

We horen wel goede verhalen van mensen die de auto, en dan met name de wielkasten, extra hebben laten isoleren door een specialist. Audio inbouwbedrijven zijn hier vaak gespecialiseerd in. Zo kunt u bijvoorbeeld het bedrijf Schutcarsystems benaderen, ze doen dit klusje vaker dus hebben erving op dit gebied.