Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mankementen Skoda Superb motor

Vraag gesteld door C. van der Molen op 12 mei 2024

Goedendag,
Na wat rondsneupen hier bij de experts kom ik tot de conclusie dat de Skoda motoren van bj. 2008 tm 2012 niet zo goed zijn. Helaas is er voor mij geen andere auto met zoveel ruimte in hetzelfde prijssegment als deze dus ik zal wat water bij de wijn moeten doen. Welke van de motoren van de Skoda Superb is het betrouwbaarste?


Merk: Skoda
Type: Superb
Brandstof: Benzine

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U zoekt een Skoda Superb en vraagt welke motoren het betrouwbaarste zijn.

De motoren die het VAG concern in die tijd ontwikkeld heeft hadden als grootse speerpunt een zo laag mogelijke emissie. Helaas is dit nog wel eens ten koste gegaan van de betrouwbaarheid. Dit speelt voornamelijk bij benzinemotoren voorzien van directe brandstofinspuiting (men noemt dit TSI) en uitgevoerd met een distributieketting. Deze motoren kregen snel problemen met een hoog olieverbruik en oprekkende distributiekettingen. De motoren en de bijbehorende kwalen worden duidelijk weergegeven op de site van een specialist in revisie van deze motoren

De 1.4 TSI CAXC ontbreekt  in dit rijtje en is een stuk minder verdacht. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen die de regel bevestigen dus waakzaamheid blijft geboden.