Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Airco koelt na paar uur rijden niet meer

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 27 mei 2024

Toen ik onlangs een flink stuk met mijn auto reed en vanwege de temperatuur constant de airco aan had, viel het mij op dat de hoeveelheid lucht die de auto in werd geblazen na ca 2,5 uur terugliep en er uiteindelijk zelfs helemaal mee op houdt, terwijl de motor nog loopt.

Als de airco vervolgens langere tijd uit staat, doet deze het na verloop van tijd weer.

Ik ben nog niet langs de garage geweest, maar vermoed zelf dat er wellicht ergens iets is dat de luchttoevoer na verloop van tijd blokkeert? Heeft iemand hier ervaring mee?

De auto heeft in ieder geval nog voldoende koudemiddel, want als de auto korte ritjes maakt, dan heb ik nergens last van en koelt de auto volop.

Merk: Renault
Type: Megane 3
Bouwjaar: 2012
Brandstof: Diesel

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U heeft problemen met de airco van uw Renault Megane en vraagt wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn.

De airco doet het normaal gesproken ok, maar na zo’n 3 uur rijden koelt deze veel minder. U geeft aan dat er genoeg koudemiddel aanwezig is, de airco functioneert tenslotte goed wanneer u de auto normaal gebruikt.

Wellicht is er genoeg koudemiddel aanwezig. Dit kan echter alleen gecontroleerd worden door de druk in het systeem te laten testen, ik raad u aan dit als eerste te doen.

Uw probleem doet echter vermoeden dat het euvel niet zo eenvoudig vast te stellen is. Garagebedrijven zijn niet het meeste bekwaam in airco installaties en hierom is het verstandig om een specialist te raadplegen. Zo kunt u bijvoorbeeld terecht bij Airco Frans