Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is de kilometerprijs voor mijn Fiat Panda?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 4 maart 2024

wat is de kilometerprijs?

Merk: fiat panda twin air
Type: twin air duo logic
Bouwjaar: 2013
Brandstof: benzine

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt naar de kosten per kilometer van uw Fiat Panda. Deze is uiteraard afhankelijk van het opgeven merk en model auto, maar er zijn meer factoren die de kilometerkosten van een auto bepalen. Bijvoorbeeld het aantal gereden kilometers in een jaar (jaarkilometrage), de leeftijd en kilometerstand van de auto op het moment van aanschaf, de aankoopprijs en de verwachte restwaarde. In het verlengde daarvan is ook de voorgenomen gebruiksduur, dus de periode dat u verwacht de auto in bezit te hebben van belang.

De kilometerprijs van één en dezelfde auto kan per eigenaar dus verschillen naar gelang van onder andere aanschafgegevens, gereden kilometers en restwaarde. De formule die leidt tot de uiteindelijke autokosten omvat dus meer dan alleen merk, type en bouwjaar van de auto.

De ANWB heeft een gebruiksvriendelijke autokostentool ontwikkeld. Op basis van de gevraagde gegevens berekent deze applicatie een prijs per kilometer. Ook worden de kosten in euro's per maand uitgedrukt. De basiswaarden zijn inzichtelijk (er worden een aantal aannames gedaan op basis van gemiddelden en eerder verzamelde data, zoals verzekeringspremie, verbruik en restwaarde) en het resultaat kunt u vanuit het rekenmodel als PDF opslaan of naar een e-mailadres verzenden.

De autokostentool is gratis te gebruiken, inloggen is niet nodig.