Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tenaamstelling wijzigen van elektrische auto

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 29 februari 2024

In 2022 een elektrische auto gekocht met subsidie. De auto staat op naam van mijn man maar dit willen wij wijzigen en op naam van mij zetten. Heeft dit consequenties voor de subsidie?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of het gevolgen heeft, wanneer u een auto die is aangeschaft met subsidie overschrijft naar een ander.

Wanneer de auto geregistreerd staat op de naam van uw man en u wilt deze registratie wijzigen dan voldoet uw man niet meer aan een van de voorwaarden die RVO hieraan stelt. Hier staat namelijk duidelijk genoemd:

De gekochte nieuwe elektrische personenauto staat minimaal 3 jaar op uw naam. Dit is gerekend vanaf de datum van 1e inschrijving en tenaamstelling in het kentekenregister. We controleren regelmatig bij de RDW of de elektrische auto nog op uw naam staat in het kentekenregister. Verkoopt u de auto eerder dan de afgesproken 3 jaar? Dan meldt u dit aan ons en betaalt u (mogelijk) een deel van de subsidie terug.

Neemt u in dit geval contact op met RVO, dit is de instantie die de subsidie heeft verleend en ook antwoord kan geven op uw vraag hoe u in dit geval kunt handelen. Alle details kunt u lezen op RVO.nl