Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ramen 206CC sluiten niet

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 10 april 2024

na het openen van het dak en sluiten koffer bak gaat er een pieptoon en gaan de ramen niet dicht.
Bij een snelheid van +/_ 10 15 km is de pieptoon weg en kan je de ramen sluiten.
bij stilstand  komt de pieptoon weer terug en zijn de ramen weer niet te bedienen.
soms is de pieptoon spontaan weg en blijft dan ook weg zolang het contact aanstaat

Merk: peugeot
Type: 206 cc
Bouwjaar: 2001

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Na het openen van het cabriodak van de 206CC hoort u een pieptoon en kunt u de ramen niet bedienen.

Storing

De pieptoon geeft aan dat de procedure niet volledig is afgemaakt. In de handleiding van de auto staat het volgende omschreven: ‘storing in het systeem: wanneer de beweging van het dak wordt onderbroken, klinkt een ononderbroken geluidssignaal: laat de knop los en trek opnieuw aan de knop om het openen van het dak te voltooien.’

Ik ga er vanuit dat u de fout niet maakt, u houdt waarschijnlijk de knop netjes omhoog totdat de procedure volledig is afgemaakt. Het dak zelf echter controleert door middel van microschakelaars de positie van het dak. Waarschijnlijk functioneert een van deze microschakelaars niet optimaal waardoor het dak niet herkent dat u de procedure volledig heeft doorlopen. Als u dan gaat rijden ziet het systeem plotseling wel een afgemaakte procedure en werken de ramen weer.

Diagnose

Het dak van de 206CC is vrij gecompliceerd waardoor het niet mogelijk is om op afstand de foute microschakelaar aan te wijzen. Ik adviseer u een dealer of specialist te bezoeken die door middel van diagnoseapparatuur de vinger op de vinger op de zere plek kan leggen.