Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Levensduur accupack-inruil

Vraag gesteld door H. van de Wal op 4 april 2024

Beste mijnheer, mevrouw,
onze Toyota hybride is 7 jaar oud en heeft 150.000km gelopen. Toyota garandeert het accu pack 10 jaar of 200.000km. Wij rijden regelmatig naar Zuid Frankrijk en bereiken snel de 200.000km.
Onze vraag hoe lang gaat de accupack mee en daalt de inruilwaarde na aflopen garantie? met andere woorden wanneer is het financieel interessant om een hybride in te ruilen. Toyota zelf geeft daar geen antwoord op.
Dank voor uw moeite en vriendelijke groet, Henry van de Wal.

Merk: Toyota
Type: RAV4
Bouwjaar: 2016
Brandstof: benzine-hybride
Motorvermogen: 153 (2wiel drive)

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt wat u kunt verwachten van de levensduur van een hybride accu in uw Toyota.

Levensduur

Vanaf de eerste generatie hybride die Toyota al in 1997 in productie nam, is de levensduur van de hybride accu gelukkig nooit een verontrustend onderwerp geweest. De Toyota Prius is niet voor niets verschillende keren tot de meest betrouwbare auto gekozen. In het algemeen zijn de klachten omtrent hybride accupakketten te verwaarlozen, en lijkt alles er vooralsnog op te wijzen dat met misschien een geringe afname van de capaciteit, de levensduur overeenkomstig een autoleven is. En dat is ongeveer 18 jaar. De levensduur van de accu is dus eigenlijk nauwelijks van invloed op de inruilwaarde van de auto. De waarde van de auto kunt u heel eenvoudig zien op onze pagina: ANWB Koerslijst.

Testen

Het is wel mogelijk om de conditie of de SOH (State Of Health) te laten testen waardoor u een goede indruk krijgt van de huidige rest capaciteit. Dekra is een van de aanbieders, u kunt gebruik maken van ledenvoordeel bij het bestellen van een dergelijke test. Zie hiervoor onze pagina: EV-batterijtest met korting.