Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan ik met deze melding doorrijden?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 8 april 2024

Beste lezer,
Op ons dashboard wordt een oranje symbool van een moersleutel permanent weergegeven. Het symbool is niet ingekleurd. Klopt het dat we hiermee niet kunnen doorrijden of kan dat wel? Ik dacht zelf in het onderhoudsboekje te zien dat een ingekleurd symbool betekent dat er een onderhoudsbeurt nodig is, maar dat een niet ingekleurd symbool betekent dat er zo snel mogelijk naar de auto gekeken moet worden. Gezien we pas aan het einde van deze maand bij de garage terecht kunnen, horen we het graag of we nog kunnen doorrijden of niet. Er is toevallig ook deze maand de kleine beurt nodig.
Hartelijke groet

Merk: Citroën
Type: C4 Cactus
Bouwjaar: 2019
Brandstof: Benzine

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Er brandt een oranje symbool van een moersleutel op het dashboard en u vraagt wat te doen.

De oranje steeksleutel geeft aan dat er een storing gezien is echter is er succesvol overgeschakeld op een noodprogramma. Het is noodzakelijk de oorzaak van deze storing te kennen, wanneer de oorzaak bekend is, kan overwogen worden of er met spoed een reparatie moet worden uitgevoerd of dat hiermee nog enige tijd gewacht kan worden.
Het advies is dus om de auto spoedig aan te bieden voor een diagnose bij de garage. Vervolgens kan er bepaald worden of de definitieve reparatie kan wachten tot het einde van de maand.