Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanbevolen motorolie door Peugeot voor een 108 1.0 e-VTi

Vraag gesteld door J. Versloot op 6 maart 2024

Welke motorolie wordt door Peugeot aanbevolen voor een Peugeot 108 1.0 e-VTI 72 pk.

Merk: Peugeot
Type: 108 allure 1.0 e-VTI 72pk
Bouwjaar: 2021
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 72

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt welke motorolie de fabrikant van uw auto voorschrijft. Dat is handig om te weten als u zelf motorolie moet bijvullen, of als u voor de zekerheid een flacon aan boord wilt hebben.

Gebruik van de juiste olie is belangrijk omdat het een bepalend onderdeel kan zijn van de constructie en werking van de motor. Het kan invloed hebben op het brandstofverbruik en de goede werking van uitlaatgas-nabehandeling zoals een roetfilter.

Soms is gebruik van juiste olie zelfs essentieel voor de levensduur van de distributieriem, zoals bij de PureTech motor van autoconcern Stellantis en de Ecoboost motoren van Ford. Gebruik van verkeerde motorolie kan tot motorschade leiden. 

In het geval dat de fabrikant bijzondere eisen stelt aan de samenstelling en eigenschappen van motorolie, geven ze dat op met een zogenaamd OEM nummer. Voor uw Peugeot 108 is dat PSA B71 2290.
Als deze code vermeld staat op de flacon (of bij online bestelling in de productinformatie) dan weet u dat u de juiste olie heeft voor uw auto. Een OEM-nummer levert voor consument en garage ook het gemak op dat er verder niet gelet hoeft te worden op andere specificaties als viscositeit, API of SAE-normen.