Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tanken gaat erg moeizaam

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 8 februari 2024

Als ik mijn BMW 218 wil volta ken gebeurt het regelmatig dat ik hem moet vol"druppelen". Zodra ik de handel van het tankpistool een beetje indruk slaat de pomp af. Het klepje is door het tankpistool uiteraard geopend. Geen enkele stand of houding ervan brengt hier verandering in. Was vanmorgen een kwartier (!) bezig om 40 liter te tanken.
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U meldt dat het nagenoeg onmogelijk is de tank van uw BMW 218 vol te tanken.

Het lijkt er op dat er iets mis is met de ontluchting waardoor het vulpistool herhaaldelijk afslaat. Het betreft een uitzonderlijk verschijnsel en kom het in combinatie met merk en type auto ook helemaal niet tegen.
Mogelijk is de oorzaak een gebrekkige tank ontluchting. Voor een oplossing zal eerst nader onderzoek verricht moeten worden. Het is géén zodanig veelvoorkomend verschijnsel dat er een herkenbare en simpele oplossing voorhanden is. Misschien moet de tank zakken om de ontluchting te inspecteren, inclusief het koolstoffilter die de brandstofdampen moet opvangen. Maar een garagebezoek lijkt noodzakelijk om tot de juiste diagnose te komen.

 

Reacties

H. Manders

Auteur - 30 maart 2024

Het probleem mag bij U dan niet bekend zijn maar mijn BMW 218i uit 2015 heeft excact hetzelfde probleem. Al vanalles geprobeerd maar het probleem bkijft terugkomen.

Pieter

ANWB Expert - 3 april 2024

Het probleem waarbij de BMW 2-serie slecht af te tanken is horen we sporadisch. Om de definitieve diagnose te stellen moet de auto onderzocht worden door de garage. Wellicht is er een defect aan de ontluchting van de vulpijp, deze zal dan compleet vervangen moeten worden.