Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kunnen er distributieriem problemen komen?

Vraag gesteld door M. Hindriks op 20 februari 2024

Ik begrijp dat er problemen zijn/waren met de 1.2 Puretech motor zoals ook te monteren in de nieuwe FIAT 600 Hybrid en bijv. de Jeep Avenger hybride. Heeft deze FIAT 600 Hybrid al een vernieuwde motor met distributieketting?

Merk: FIAT
Type: 600 Hybrid
Bouwjaar: 2024
Brandstof: benzine/hybride
Motorvermogen: 100

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of de Fiat 600 hybride voorzien is van de vernieuwde 1.2 puretech waarbij gebruik gemaakt wordt van een distributieketting.

Wanneer de 1.2 puretech voorzien is van 48V hybridetechniek, betreft dit de generatie die ook voorzien is van een distributieketting. Stellantis geeft een beschrijving van deze motor op hun site: stellantis 48v hybride techniek. Hoewel hier over de Peugeot 3008 gesproken wordt, zal de techniek grotendeels overeenkomen met de motor die in de Jeep Avenger e-Hybrid en Fiat 600 Hybrid geplaatst is.

Wel een belangrijke opmerking; hoewel deze motor voorzien is van een distributieketting is dit geen garantie tegen distributieproblemen. Ook distributiekettingen zijn aan slijtage onderhevig, en hoewel kettingen geen geprogrammeerd onderhoud behoeven zijn ze zeker niet onderhoudsvrij.
De verwachting is inderdaad dat de vernieuwde constructie geen problemen zal veroorzaken maar de tijd zal het leren.