Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Géén trekhaak op LPG auto

Vraag gesteld door W. van Pieterson op 10 februari 2024

Niet merk gebonden garages in Frankrijk willen geen trekhaak monteren op een Dacia Duster met LPG installatie. Is hier een technische reden voor?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


In Frankrijk willen niet merk gebonden garages géén trekhaak monteren op uw Dacia Duster op LPG. U zoekt naar een verklaring.

Wanneer ik uitga van een Dacia Duster die z.g. af-fabriek voorzien is van een LPG installatie, dus de bi-fuel versie, dan zie ik geen reden om een trekhaak niet te kunnen plaatsen. Ook deze LPG modellen mogen een aanhanger of caravan trekken en is een trekhaak dan immers een onmisbaar attribuut. Misschien dat bepaalde garages huiverig zijn voor LPG voertuigen omdat ondergrondse Franse parkeergarages LPG (GPL) auto's óók nog weleens de toegang ontzeggen. Mogelijk moet er bij het monteren van de trekhaak hier en daar een gat geboord worden, en dat men dat misschien ziet als een potentieel gevaar i.c.m. met LPG.

Maar misschien dat een afwijzende Franse garagist kan toelichten waarom hij dit niet wil uitvoeren. Ik kan er verder géén concrete reden voor bedenken. In ieder geval bent u bij deze Nederlandse trekhaken aanbieder van harte welkom, ook met LPG installatie.