Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Elektrisch dak 206CC

Vraag gesteld door D. Snijders op 1 februari 2024

Hoi
Ik heb een peugeot 206cc cabriolet uit 2007Vaak gaat mijn dak open maar slms doet ie helemaal niks. Nu weet ik dat er in de kofferbak een sensor, zit op het rolgordijn. Maar waar zitten de overige sensoren. Het dat gaat open na een hard reset + pool van de accu af halen. Wat kan dit probleem zijn ?
Ik hoop dat u mij wat tips kan geven Om nu elke keer alles opnieuw te moeten in stellen door de hard reset is ook niet leuk.
Ik heb dus 2 vragen Kan ik het probleem oplossen? En kan ik alle sensoren nalopen als ik weet waar ze zitten De kofferbak sensor klikt gewoon dus dat is het probleem niet denk ik. Ik doe wel het dak open zonder draaien motor is dat het probleem,? Ik hoop dat u me kan helpen
Mvg

Merk: Peugeot
Type: 206cc
Bouwjaar: 2007

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Het cabriodak van uw Peugeot 206CC weigert af en toe en u vraagt wat de oorzaak kan zijn.

Uw auto is voorzien van een aantal sensoren (in veel gevallen schakelaars) die de juiste informatie aan een regeleenheid geven.

Het eerste advies is om dit open en sluiten van het dak met lopende motor uit te voeren. Dit is geen voorwaarde maar wel moet de accuspanning in orde zijn, een garantie voor voldoende spanning is er bij lopende motor. Dus wellicht zijn hiermee de problemen al verholpen, ik raad in dat geval wel aan om de conditie van de accu te laten testen.

Omdat het rolgordijn in de kofferbak (of de schakelaar voor registratie) toch echt de grootste veroorzaker van stress is heb ik een YouTube filmpje gevonden met uitleg hierover.

Ik hoop dat u hierna geen problemen meer ervaart met de dak en wens u veel zonnige dagen in het verschiet.