Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Water op vloer bestuurders zijde Corsa

Vraag gesteld door W. Brughuis op 30 november 2023

Wij hebben sindskort alleen aan de bestuurders zijde water op de vloer liggen.  Als we op de mat drukken ligt er een plas water. Wat kan ik doen.  Is er iets verstopt. En hoe krijg ik het water weg.?

Merk: Opel
Type: Meriva
Bouwjaar: 2007
Brandstof: Benzine

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U heeft water in de auto en vraagt wat u nu kan doen.

Eerst moet de oorzaak van de waterintreding opgespoord worden, waarschijnlijk is er een lek in de afdichting van het bestuurdersportier. Om deze oorzaak te laten verhelpen is het echt noodzakelijk de garage te bezoeken. Soms is de oorzaak nog niet zo eenvoudig te verhelpen, bijvoorbeeld bij een lekkage in de wateropvangbak onder de voorruit. Ik heb een goede video gevonden van een Opel Corsa (vergelijkbaak met een Meriva) waarbij dit oplossen ook een flinke klus was: Youtube waterlekkage Corsa.
Uw garage zal het water waarschijnlijk door middel van een waterstofzuiger verwijderen, dat is echt verwaarloosbaar in vergelijking met het verhelpen van de lekkage.

 

Reacties

W. Brughuis

Auteur - 4 december 2023

Dank voor uw bericht. Ga eerst de rubbers van de bestuurders zijde controleren.  Hopelijk is het dit. Anders zal het waarschijnlijk wel in de papieren lopen.