Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koppelingspedaal blijft soms hangen

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 15 november 2023

Met deze Espace heb ik pech gekregen doordat de koppeling het begaf. Het pedaal was helemaal slap en alle rem vloeistof was weggelekt. Bij reparatie is het gehele koppelingssysteem vervangen (versnellingsbak is dus open geweest) en nu werkt de koppeling weer. Echter, soms is de koppeling niet helemaal hard. Ik lees op het internet dat het kan zijn dat het koppelingsysteem nog wat lucht bevat en verder ontlucht moet worden. Is dit plausibel? Of is de reparatie niet goed uitgevoerd? Ik zoek even onafhankelijk advies, omdat ik toch wat twijfels heb over de partij heb die de reparatie heeft uitgevoerd.

Merk: Renault
Type: Espace
Bouwjaar: 2003
Brandstof: Benzine
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt wat de oorzaak kan zijn van een niet goed werkende koppeling bij uw Espace.

Wanneer het koppelingspedaal sponzig aanvoelt is dat inderdaad een indicatie van lucht in het systeem.

De oorzaak kan zijn dat het systeem niet goed ontlucht is maar natuurlijk kan er ook lucht worden aangezogen door een defect in de hoofd- of hulpkoppelingscilinder.

Het advies is dan ook om terug te gaan nar de garage die de reparatie heeft uitgevoerd zodat ze kunnen controleren of er nog een handeling uitgevoerd moet worden of dat er een onderdeel defect is.
Meer informatie over een klacht na een uitgevoerde reparatie kunt u lezen op onze pagina hierover: Klacht na onderhoud of reparatie.