Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kadjar vs Karoq

Vraag gesteld door M. Horta Lopes op 14 december 2023

Goeiedag,

mijn vraag gaat over het aanschaffen van een (gebruikte) SUV. Nu heb ik twee opties, het gaat om de Renault Kadjar (2019) 1.3 automaat, 140 pk en de Skoda Karoq 1.5 tsi (2020)

Nu vroeg ik mij af of de onderhoudskosten hoog zijn van de Skoda in vergelijking met de Renault? En of er bij jullie opvallende problemen bekend zijn over beide auto's? En of beide auto's goed betrouwbaar zijn?

Ik hoor het graag en alvast bedankt!
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U heeft twee gebruikte occasions op het oog en vraagt welke de beste keuze zal zijn.

De te verwachten onderhoudskosten schelen niet veel. Hierbij is de Renault iets duurder dan de Skoda maar zoals gezegd zijn de verschillen klein.
Het beste kunt u zelf gebruik maken van ons programma Autokosten berekenen en uw situatie invullen zodat u een zeer compleet overzicht heeft van de te verwachten kosten. Hierin nemen we ook afschrijving, verzekering en belasting mee.

Van zowel de Renault Kadjar als de Skoda Karoq is een occasiontest op onze site te vinden. Ook de mening van de Wegenwacht is in beide gevallen een onderdeel. De automatische transmissie die gebruikt is in de Renault is lang niet altijd storingsvrij en ook het schakelgedrag wordt lang niet altijd gewaardeerd. Dit is dus zeer zeker een aandachtspunt. 

We geven alvast een aantal tips voor aankoop van een occasion op onze site: 5 dure reparaties bij tweedehands auto’s.