Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bonkend geluid bij gaspedaal loslaten V60 PHEV

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 24 november 2023

Sinds enkele weken komt er, alleen bij lage snelheden, een hoorbaar en voelbare bonk ergens van achter in de auto bij loslaten van gaspedaal. Het treedt elke keer op dat de gaspedaal ingedrukt en weer losgelaten wordt. Bij hogere snelheden merk ik niets. De garage heeft er een dag naar gezocht, maar weet de oplossing nog niet.

Merk: Volvo
Type: V60 hybride
Bouwjaar: 2013
Brandstof: Hybride diesel

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U hoort een geluid bij uw V60 PHEV en bent op zoek naar de oorzaak.

Speling

Aangezien u het geluid hoort ter hoogte van de achterkant van de auto vermoed ik dat er speling aanwezig is in de elektrische aandrijving. Hier hebben helaas ook wel meer mensen problemen mee die een vergelijkbare auto rijden. Ziet u bijvoorbeeld het Volvo-forum waar deze klacht ook besproken wordt.

Ligt er echt niets los in de kofferbak en zit het koelvloeistofreservoir (van het hybridesysteem) goed in de vergrendeling?

Diagnose

De enige die kan vaststellen waar de ruimte zit en wat de oplossing is zal uw garage zijn. Hier moet een aantal onderdelen gecontroleerd worden op speling maar helaas is de ervaring dat in veel gevallen toch de E-rad vervangen wordt.

 

Reacties

N. de Boer

Auteur - 6 december 2023

dank voor je antwoord. De garage heeft als eerste de wiellager vervangen, dat was ook nodig voor de apk, en de asbouten aangedraaid. Daarmee is voorlopig de bonk bij gasgeven en gas loslaten opgelost.  

Pieter

ANWB Expert - 7 december 2023

Dank u voor het delen van de oplossing.