Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Blauwe waas koplampen Toyota C-HR

Vraag gesteld door B. Dijkstra op 5 december 2023

De auto is recentelijk aangekocht en nu blijkt dat de koplampen als ze aan staan een blauwe waas te hebben. De dealer zegt hier niets aan te kunnen doen omdat het aan de binnenkant zit.

Merk: Toyota HCR 2021
Type: HCR hybride
Bouwjaar: 2021
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 2.0

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bent in het bezit van de genoemde Toyota die een blauwe waas in het koplampglas heeft, dat volgens de dealer aan de binnenzijde zit. De dealer meldt er niks mee te doen.

Ik ken het verschijnsel bij specifiek deze auto niet. Het zal ongetwijfeld aan de binnenkant zitten en betreft het vermoedelijk geen aanslag dat door vocht in de koplamp is ontstaan. Misschien dat het glas een lichte verkleuring heeft ondergaan.

Hopelijk dat andere C-HR bezitters hier iets in herkennen en nog een nuttige aanvulling hebben. Maar wanneer met ingeschakelde dimverlichting het lichtbeeld gewoon in orde is en de lichtopbrengst ruimschoots voldoende, dan zal de verlichting als 'goed' worden bevonden en men verder geen actie ondernemen. Het heeft dan immers geen invloed op de werking van de verlichting. Maar misschien dat andere lezers het verschijnsel kunnen beamen en dat het specifiek bij deze auto vaker voorkomt. De verkoopaantallen van de C-HR zijn immers best indrukwekkend, desondanks is wat ons betreft uw klacht de éérste die we voorgelegd hebben gekregen.