Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Betrouwbaarheid Skoda Yeti

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 19 november 2023

Is de Skoda Yeti betrouwbaar model?heeft net nieuwe versnellingsbak en koppeling gekregen en 180.000 op de teller staan

Merk: Skoda
Type: Yeti
Bouwjaar: 2012
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 1.2 tsi
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of een Skoda Yeti met 180.000 km op de teller nog een betrouwbaar model kan zijn.

Ik verwijs u naar de occasiontest van de Skoda Yeti met ook de bevindingen van de Wegenwacht, met vooral wat kleine elektronische bekende problemen. Al met al mag u de Yeti gerust als betrouwbaar beschouwen.

Dat neemt niet weg dat met 180.000 km op de teller en na 11 gebruiksjaren je gerust de nodige gebruikersslijtage mag verwachten. De nieuwe koppeling en versnellingsbak zijn inmiddels al fikse ingrepen geweest. Maar er kan natuurlijk best méér gaan opspelen wanneer de tellerstand richting de twee ton gaat en wellicht meer. Dus feitelijk gaat deze auto een gebruiksperiode tegemoet waarbij groot onderhoud en misschien bepaalde gebreken altijd aan de orde kúnnen zijn. Dat is inherent aan een auto met deze kilometrage en leeftijd.

Misschien dat de betreffende auto met 1 jaar Bovag garantie wordt aangeboden. Dat is wel een extra stuk zekerheid om op terug te vallen wanneer er onverhoopt toch bepaalde gebreken aan het licht komen. De auto op zich heeft dus een betrouwbare status, maar de kilometerstand speelt desondanks een belangrijke rol.