Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Opel Meriva slaat af bij wegrijden

Vraag gesteld door H. van Luyk op 10 september 2023

Motor auto start prima, echter bij wegrijden valt heel vaak de Easytronic automaat, en dus de motor, uit.
Na veel gemanipuleer met gaspedaal en handrem (gevaarlijk bij wegrijden!!) krijgen wij de auto wel op weg, echter bij eerste stoplichten, files, oid. gebeurt dit uitvallen opnieuw! Na 5-10 km. gereden te hebben is het probleem, veelal voor de rest van de dag, verdwenen. Is er dan in het systeem iets opgewarmd?   Echter de volgende ochtend opnieuw  dezelfde ellende. Opel heeft hier al 2 keer naar gekeken, comp.programma's opnieuw ingelezen, uitlaat ed. vervangen,  dus echter zonder resultaat! Ben benieuwd naar uw mening. Alvast dank voor uw reactie. vriendelijke groeten Henk van Luijk

Merk: Opel
Type: Meriva Automaat Easytronic
Bouwjaar: 2005
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 1590

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt wat de oorzaak kan zijn van het afslaan van uw Opel Meriva.

Auto's met het easytronic-systeem zijn erg gevoelig. Eerst moet vastgesteld worden of uitval van de motor veroorzaakt wordt door een fout in het motormanagement of in de bediening van de gerobotiseerde versnellingsbak.

Het advies is om de auto de volgende keer in de middag naar de garage te brengen zodat ze de volgende morgen, met een koude motor, de problemen zelf kunnen ervaren.

Ik adviseer wel om de auto naar een diagnosespecialist te brengen omdat de ervaring leert dat hier net wat meer aandacht aan de klacht wordt besteed dan in de doorsnee garage. Een diagnose specialist zou u kunnen vinden bij GMTO Diagnose Specialiseren.
Het easytronic-systeem bestaat uit veel slijtagegevoelige onderdelen, ziet u bijvoorbeeld de mening van de Wegenwacht in onze ANWB occasiontest.