Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Handremlampje knippert, melding "Stop" en geluidssignaal

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 27 augustus 2023

Hallo,

Heeft iemand een idee wat het kan zijn bij mijn touran piept/knippert het handremlampje en stop op de boordcomputer.

Alles is gecheckt ook de anwb erbij geweest en garage heeft er naar gekeken maar kunnen niks vinden.

Remvloeistof was wat lager maar na bij vullen blijft hij dit doen.  Remblokken  en klauwen zijn pas ook vervangen, vloeistof etc ook handremkabels. Licht ook niet aan de handremschakelaar. En vandaag ook sensor/vloter in het potje vervangen.

Ik weet niet meer wat het is maar word gek van het gepiep.

Merk: Volkswagen
Type: Touran
Bouwjaar: 2003
Brandstof: Benzine

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Uw Volkswagen Touran uit 2003 geeft de melding "Stop" op het dashboard. Het handremlampje knippert en u hoort een waarschuwingssignaal.

Deze melding verschijnt normaal gesproken als het niveau van de remvloeistof te laag is of als er een probleem zit in het systeem dat het niveau van remvloeistof moet controleren.

Er is al veel gecheckt en vervangen zoals remblokken, remklauwen, handremkabel en de niveausensor in het remvloeistofreservoir. Het feit dat u remvloeistof moest bijvullen zou toch kunnen duiden op een kleine lekkage. Mogelijk is dat opgelost door remklauwen (en remcilinders?) te vervangen. Toch blijft het lampje knipperen. Ik zou de oorzaak dan zoeken in een slechte massaverbinding of een ander slecht elektrisch contact in een stekker of bedrading.